Wennbergs succé: Tvåmålsskytt i natt

Med två mål låg Alexander Wennberg bakom Seattles 4–0-seger mot Minnesota i NHL-ishockeyn.

Den ena fullträffen var av det märkligare slaget.

– Jag kan inte säga att jag gjort något sånt mål tidigare, men med lite flyt idag så tar jag det, säger han till SportExpressen efteråt.

Målet kom i powerplay med drygt fem minuter kvar av den andra perioden och gav Kraken ledningen med 3-0.

I mitten av den tredje perioden var Wennberg framme igen framför Wildkassen och styrde in ett skott från Will Borgen, som försvann upp i nätet utan chans för målvakten Marc-Andre Fleury.

Det var inget snack om vem som var ”Matchens lirare” den här kvällen i Xcel Energy Center.

Alexander Wennberg bildade på nytt kedja ihop med André Burakovsky och Oliver Bjorkstrand.

Trion svarade för 4 poäng, 2 mål och 2 assist.

Den 21-årige centern, som gjort sju poäng på tolv matcher den här säsongen, trivs med hockeylivet för tillfället.

Jag tycker att vi är mycket mer stabila i år. I dag spelar vi smart och effektivt, säger Wennberg.