Värnamo stoppade Djurgårdens segertåg

Djurgården kom till match som allsvensk serieledare med en imponerande vinstsvit i bagaget. I bortamötet mot nykomlingen Värnamo tog segertåget, åtminstone tillfälligt, stopp.

Då gick även Djurgården på en plump. Bortamötet med nykomlingen Värnamo slutade 0–0.

– Vi kan inte vinna alla fotbollsmatcher, ibland blir det bara en poäng, säger Thomas Lagerlöf.

Värnamo utmanade serieledande Djurgården, med Marcus Danielson från start i backlinjen, i den första halvleken på Finnvedsvallen.

Ändå var det bortalaget som hade den främsta chansen till ledningsmål. Gustav Wikheim vek in i boxen och skickade i väg ett avslut som prickade stolpen.

I den andra halvleken bytte Thomas Lagerlöf in Joel Asoro i jakten på ett ledningsmål. Då missade Victor Edvardsen ett gyllene läge att sätta Djurgården i förarsätet.

Efter ett fint inspel av nyligen inbytte Asoro sträckte sig Edvardsen för att glidtackla in bollen i öppet mål. Men styrningen gick utanför.

Några fler riktigt heta målchanser kom aldrig och matchen slutade till sist mållöst. Djurgården, som hade nio raka tävlingssegrar inför dagens match, leder allsvenskan med en poäng före Hammarby. Värnamo ligger på 13:e plats i tabellen.