En spansk målvaktstavla satte tonen.

Sedan gick Tyskland och vann toppmatchen i grupp B med 2–0.

Nu är man vidare till EM-kvartsfinal.

Gruppfinal i grupp B mellan Tyskland och Spanien.

Då stod den spanska målvakten Sandra Panos för en jättetavla, sedan hon passat bollen rakt i gapet på den tyska anfallaren Klara Buhl som enkelt kunde placera in 1-0 för Tyskland.

Tyskland kunde även dubbla sin ledning innan halvtid, sedan Alexandra Popp hållit sig framme efter en hörna och nickat dit 2-0.

Spanien försökte tappert att hämta igen underläget i den andra halvleken, men tyskorna var solida i sitt försvarsspel samtidigt som Merle Frohms i det tyska målet höll tätt. Bland annat genom en superräddning med tjugo minuter kvar att spela.

Matchen slutade 2-0 till Tyskland, och i och med segern går man upp på sex poäng av sex möjliga i grupp B. Därmed är man redan innan den sista gruppspelsmatchen klart för kvartsfinal.

För Spaniens del väntar en match mot Danmark som är direkt avgörande för vilket lag som slutar tvåa i EM:s grupp B. Där räcker det med oavgjort för Spanien.

En match som spelas den 16 juli, och där redan avhängda Finland står för motståndet. Ett Finland som tidigare under tisdagskvällen förlorade mot Danmark med 1-0.