Tyskland till EM-semifinal

Tyskland är vidare till semifinal i damernas fotbolls-EM i England. Österrike besegrades planenligt med 2–0 efter bland annat en rejäl målvaktstabbe.

Tyskland imponerade stort i gruppspelet där de tog full pott med totalt 9–0 i målskillnad.Men kvartsfinalen mot Österrike blev en rysare.

Lina Magull gav tyskorna ledningen i den 25:e minuten efter fint förarbete av Klara Bühl,Därifrån spelade hon snett inåt bakåt – till Lina Magull. Mittfältaren var iskall när hon placerade in ledningsmålet med höger bredsida.

Det kunde, och borde, ha blivit fler mål i matchen. Ramträffarna haglade och kunde efter 90 minuter plus tilläggstid skrivas till fem till antalet. Lägg därtill att Klara Buehl också brände öppet mål från bara några meter.

Men 2–0 kom inte förrän i matchminut 90. Ett mål som föregicks av ett ordentligt misstag av Österrikes målvakt Manuela Zinsberger som sköt bollen rakt på Alexandra Popp. 2-0 för tyskorna och uttåg för Österrike.

Därmed är Tyskland vidare till semifinal, där de ställs mot Frankrike eller Nederländerna, ett möte som går av stapeln på lördag.