Svenska domaren dömde två straffar

Island försökte och försökte med en bländande Sveindis Jonsdottir men det var helt enkelt inte isländskornas dag. Belgien vaknade efter ett kvitteringsmål i den andra halvleken och jämnade ut en böljande andra halvlek i en match som slutade 1–1.

Efter cirka en halvtimmes spel skulle Island slå en hörna men Sveindis Jonsdottir blev stoppad av svenska domaren Tess Olofsson. VAR hade nämligen hittat en straffsituation som hon skulle kolla på. Reprisbilderna visade mycket riktigt att Jonsdottirs skott tagit på Davina Philtjens arm och straffen var ett faktum.

Den tidigare Hammarby-spelaren Berglind Thorvaldsdottir sköt sedan straffen alldeles för löst och Nicky Evrard i målet kunde rädda.

Berglind Thorvaldsdottirs ledningsmål kom i början av andra halvlek i stället när hon nickade in 1–0 vid den bortre stolpen.

Belgien skulle dock inte ge sig och fick med sig en straff från Tess Olofsson när Gunhildur Jonsdottir klumpigt tacklade ner Elena Dhont.

Readingspelaren Justine Vanhaevermaet var säkerheten själv från elva meter när hon skickade Sandra Sigurdardottir åt fel håll för slutresultatet 1–1.

Slutet blev dramatiskt när en boll studsade upp på belgisk arm men då den också studsade via en belgisk försvarare valde Olofsson att fria. Situationen efter var också en straffsituation, då åt Belgiens håll, men linjedomaren visade klart för offside.