Storseger för AIK mot tabelljumbon Sundsvall

AIK vann med 4–0 mot Gif Sundsvall på söndagen.De svartgula hakar på i toppen – medan Giffarna hakas av längst ner i tabellen.

AIK kom till spel utan John Guidetti som har haft problem med en hälsena.

Då var den allsvenska jumbon Gif Sundsvall på väg att hålla nollan i den första halvleken på Friends arena.

Men i den 45:e minuten kunde AIK bryta dödläget genom Nicolas Stefanelli. Bollen räddades på mållinjen av Forest Lasso och hamnade hos Stefanelli som tryckte in 1–0.

Samme Stefanelli låg bakom hemmalagets 2–0 tio minuter in i den andra halvleken. Argentinaren serverade Nabil Bahoui ett öppet mål.

Och Stefanelli nöjde sig inte där. I den 82:a minuten tråcklade han sig igenom Giffarnas försvar och satte AIK:s tredje för kvällen.

Matchen slutade 4–0 efter att Sebastian Larsson förvaltat en sen straff.

Segern innebär att AIK går upp på 39 poäng, sex efter serieledande Häcken.

För Gif Sundsvalls del ser det mörkare ut. Laget är cementerat sist i allsvenskan, på tio inspelade poäng.