Schough visar storform inför EM

Matchen slutade 6–0 till Rosengård efter att Emma Berglund petat in en boll som dansade på mållinjen efter skott av Stefanie Sanders.

AIK på bortaplan, som endast har sex poäng på 15 matcher och ligger sist i tabellen.Och det blev en enkel match.

Olivia Schough visar storform inför stundande EM.

Dagen innan landslagstruppen samlas stod yttern för en assist och två mål i Rosengårds storseger borta mot AIK.

Rosengård inledde föga förvånande starkast och tog ledningen efter cirka en halvtimme spelat. Efter ett fint spel på högerkanten tryckte Sofie Bredgaard in ledningsmålet för gästerna.

Men det var Rosengård som stod för målen.

Efter en misslyckad rensning av vänsterbacken Emelie Jansson på Katrine Vejes inlägg kunde Jelena Cankovic utöka till 2–0 med första halvleks sista spark.

Men den som visade allra bäst form inför det kommande EM-slutspelet var vänsteryttern Olivia Schough. 31-åringen, som inte är given i en svensk startelva, hittade mål för fjärde matchen i rad och inte bara en gång.

Med en studs som ställde Backmark gjorde hon 4–0 i den 56:e minuten och sen kunde hon kyligt placera in 5–0 i den 64:e.

Innan dess hade hon dessutom assisterat med ett fint inlägg till Jelena Cankovics 3–0.

I slutet av matchen hittade Stefanie Sanders en lucka efter en frispark, hon drog till, men träffade stolpen. Emma Berglund var påpassligt framme och placerade enkelt in matchens sista mål. 6-0 till Rosengård som totalt krossade AIK.

– AIK är en bra motståndare. De är väldigt välorganiserade och svåra att komma igenom, det såg vi i den första halvleken. Sen kanske de inte orkade hela matchen. I den andra halvleken dominerade vi totalt, säger Rosengårds tränare Renee Slegers.