Real Madrid besegrade enkelt Barcelona

Real Madrid tog en tung seger i säsongens först El Clásico. Huvudstadslaget slog till tre gånger och Barcelona lyckades endast göra ett mål.

Det tog inte mer än tolv minuter innan merparten av de drygt 80 000 åskådarna fick anledning att skrika ut sin glädje.

Då kunde Karim Benzema trycka dit 1–0. Detta efter att den vindsnabbe Vinicius Junior lämnat Barcelonas backlinje bakom sig och Marc-André ter Stegen räddat.

I den 25:e minuten var Robert Lewandowski ytterst nära att utjämna. Men frispelad någon meter från målet, lyckades han få bollen över Andrij Lunins mål.

Matchminut 35, fick också regerande Champions League-mästarna en gratischans efter slarv av bortalaget.

Med fyra–fem spelare anföll hemmalaget, och Federico Valverde välplacerade insida fot betydde 2–0. För passningen stod Ferland Mendy.

Den utökade ledningen betydde fjärde målet undersäsongen av killen från Uruguay.

Att Barcelona har problem med sitt försvarsspel visade sig än mer i den andra akten.

Real Madrids bollinnehav ökade i andra, laget fortsatte att se tryggt ut och det såg ut som att Barcelona inte kunde hota mästarlaget.

Men man gjorde ändå match av det när reduceringen till 2–1 kom i den 83:e minuten.

Inbytte Ferran Torres kunde tämligen ostört slå in bollen, en bredsida med vänstern efter assist av Lewandowski.

På tilläggstid tilldömdes Real Madrid en straff efter att Rodrygo stämplats av mittbacken Eric García. Rodrygo tog själv hand om straffen, och sänkte därmed sin huvudmotståndare i Spanien.

3–1 innebar en prestigeseger för Real Madrid – och ett mindre ryck med tre poäng i La Ligas tabelltopp.

Vem som vinner Ballon d’Or presenteras på tisdag.