Rangers kämpade sig kvar i Stanley Cup

New York Rangers var tvunget att vinna mot Pittsburgh.

Då krigade sig Mika Zibanejad och hans lagkamrater tillbaka och vände underläge till seger.

Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby tvingades dessutom lämna isen skadad.

“Blueshirts” vände 2-0-underläge med tre snabba mål, vann till slut med 5-3 och håller säsongen vid liv i åtminstone några dygn till.

– Vi krigade oss till segern och det kommer krävas samma arbetsinsats igen i nästa match, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

Scenförändringen under slutminuterna av andra perioden i femte ronden mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins hade inte kunnat varit mer spektakulär.

Fram till dess hade Penguins kontrollerat matchen helt och hållet, var i ledningen 2-0 och såg ut att cruisa  mot andra Stanley Cup-omgången.

Men plötsligt exploderade det till synes livlösa hemmalaget och gjorde tre snabba mål. Sedan hann pingvinerna visserligen kvittera innan pausen, men i tredje fixade Filip Chytil ny ledning och precis i slutet kunde Ryan Lindgren – efter våldsam Pittsburgh-press – sätta 5-3 i tom kasse.

Rangers målkavalkad kom i samma veva som Pittsburghs Sidney Crosby tvingades lämna isen efter en hård tackling. 34-åringen är med sina nio poäng den näst bäste poänggöraren hittills i hela slutspelet.

– Självklart vill man inte se någon göra sig illa, och så klart är Sid en väldigt viktig spelare för oss, säger Pittsburghs forward Teddu Blueger.