Napoli lekte med Ajax – vann med förkrossande 6–1

Det var en extremt fartfylld match i Amsterdam mellan Ajax och Napoli.

Tränaren Luciano Spalletti gjorde korstecknet och slängde i väg en kyss mot Amsterdams kvällshimmel.Det är lätt att förstå hans tacksamhet.

Napoli lekte med Ajax, vann med förkrossande 6–1 och spelar snudd på gudomlig fotboll i Champions League.

Hemmalaget inledde starkt när Kenneth Taylor sköt rakt på Mohammed Kudus som styrde bollen i mål, omedvetet.

Men Napoli svarade snabbt.

Mathias Olivera slog ett inlägg till Giacomo Raspadori som slängde fram huvudet och säkrade kvitteringen.

Och efter cirka en halvtimme spelad fullbordade Napoli vändningen. Giovanni Di Lorenzo nådde högst på en hörnvariant.

Precis innan halvlekspausen fick Piotr Zeilinski helt öppen gata och bara sprang fram till målet ostört för att sedan sätta 3-1-målet.

– Så där får man inte bete sig när man bedriver ett anfallsspel. Ett Ajax som är helt ur position. Det är ett helt hav på det centrala mittfältet, säger experten Marcelo Fernandez i C More.

I den andra halvleken fullbordade Napoli krossen.

Raspadori gjorde sitt andra mål och Kvaratskhelia satte 5-1.

Eljif Elmas fick även en hand i ansiktet av Dusan Tadic med cirka 20 minuter kvar av matchen, vilket innebär att han fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

Giovanni Simeone avslutade målskyttet med att göra 6-1.