Modo förlorade framför Foppa på läktaren

Det är först till fyra segrar som gäller för att nå SHL. Modo vann match ett i den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården efter förlängning i förrgår.

I kväll var de ett mål ifrån att vinna även den andra matchen. Men Djurgårdens Daniel Brodin tystade ett fullsatt Hägglunds arena i Örnsköldsvik med sitt 3–2-mål i förlängningen.

Djurgården öppnade målskyttet i den andra perioden när Lukas Vejdemo bröt in från högerkanten och säkert satte 1-0 bakom Modomålvakten Kristers Gudlevskis.

Hemmalaget tryckte länge på för en kvittering, men Jesper Myrenberg stod för flera klassräddningar i Djurgårdskassen.

När den tredje perioden startade utökade i stället bortalaget till 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki som förvaltade ett numerärt överläge för stockholmarna.

Modos hopp tändes när Sebastian Ohlsson, som avgjorde matchen senast, sprätte in 2-1 från nära håll.

Hemmalaget hade sedermera chansen att kvittera, bland annat i powerplay, men lyckades aldrig i numerärt överläge. Modo har nu spelat tio raka powerplay i finalserien utan att göra ett enda mål.

2-2-pucken skulle dock komma. Med endast 1.38 kvar av tredje perioden styrde Josh Dickinson in kvitteringen med sin ena skridsko.

Det tog matchen till förlängning där Daniel Brodin klev fram och blev matchhjälte efter att han gjort 3-2 i powerplay när Riley Woods satt utvisad.

Djurgården har nu kvitterat till 1-1. På fredag väntar match tre mellan lagen på Hovet.