Mirakelvändning av Toronto mot Tampa Bay

Toronto besegrade Tampa Bay i det fjärde åttondelsmötet i Stanley Cup och leder nu serien med 3–1 i matcher.

Tampa hade 4-1-ledning efter 49 minuter, kontrollerade händelserna fullständigt och började antagligen njuta av att de lyckats utjämna serien mot utmanarna från norr.

Men sedan hände det närmast otänkbara.

Leafs, som ständigt anklagas för att vika ner sig när det tar emot, iscensatte en sanslös vändning mot ett Tampa som aldrig tappat tremålsledning i en slutperiod i playoff.

Auston Matthews reducerade först till 4-2 och ett par minuter senare till 4-3 – och när lite mer än fyra minuter återstod kvitterade Morgan Rielly.

Sedan fullbordades sensationen när Alexander Kerfoot i ett powerplay 4.14 in i förlängningen styrde in sudden death-pucken.

William Nylander hade stor del i de blåvita lövens galna comeback och assisterade till tre av målen – inklusive Kerfoots avgörande (varmed han rycker åt sig ledningen i svenska poängligan i slutspelet).

I och med segern har Leafs slagläge och kan avgöra i femte matchen hemma i Toronto natten till fredag.

I så fall vinner de sin första slutspelsserie på två decennier.

Victor Hedman assisterade till två av Tampa-målen i nattens match.