Manchester Uniteds fiasko – sågas stenhårt

Manchester Uniteds skadelista är lång som en startelva. Det är en förklaring.

Men duger det som ursäkt?

Crystal Palace körde över ett sargat, håglöst United med 4–0.

Efter en avvaktande inledning på Selhurst Park i London tog hemmalaget ledningen i den 12:e minuten.

Michael Olise lurade först skjortan av mittbacken Casemiro, fick fri passage mot mål och kunde sedan placera bollen vid André Onanas ena stolprot.

Crystal Palace fortsatte därefter att hålla taktpinnen i ett fast grepp. Medan det var problematiskt för Man United att skapa lägen.

Och tvåan kom med fem minuter kvar av den första halvleken. Det var rena drömmålet av Jean-Philippe Mateta när också Jonny Evans blev grundlurad. Ett stenhårt skott innebar att fransmannen gjort mål i sex raka matcher på hemmaplan.

Londonlaget fortsatte i inledningen att pressa på för ett tredje mål.

I den 58:e satte Tyrick Mitchell 3–0 och i den 66:e fullbordade Michael Olise krossen till 4–0 med sitt andra för kvällen.Ett läckert skott som visade att 22-åringen kan vara en spelare för den franska truppen till fotbolls-EM.

Smockan innebär att Manchester United har släppt in totalt 81 mål den här säsongen (alla turneringar inräknat).