Manchester United vidare – slog ut Barcelona i Europa League

Manchester United är klart för åttondelsfinal i Europa League.

Antony, 22, hoppade in och blev hjälte mot Barcelona.

Efter 2–2 i det första mötet var det helt vidöppet i returen på Old Trafford mellan Manchester United och Barcelona.

Till returen i sextondelsfinalen saknade spanska laget flera stjärnor, som Pedri och Gavi.

Men det hindrade inte bortalaget från att ta ledningen på Old Trafford. Barcelona inledde i ett rasande tempo och skulle ta ledningen efter 15 minuter. Alejandro Balde föll omkull i straffområdet och straff dömdes. Lewandowski var säkerheten själv och placerade in ledningsmålet.

Bruno Fernandes – som orsakade straffen – möttes av kritik.

Resultatet stod sig halvleken ut, men hemmapubliken behövde bara vänta i en minut av den andra innan Fred läckert placerade in kvitteringen.

Manchester United fortsatte sedan att skapa chanser. Och utdelningen skulle komma. Inbytte prestigevärvningen Antony växlade upp – och gjorde ledningsmålet på halvvolley. Fullträffen betydde avancemang för United-laget.

Hemmalaget hade sedan flera läget att utöka sin ledning, men även Barcelona hade sina kontringar. På övertid hade Robert Lewandowski en jättechans, men mittbacken Varane räddade på mållinjen och matchen slutade 2-1.

Manchester United är därmed vidare i till åttondelsfinal Europa League.