Lewandowski mållös förlorare i återkomsten

Robert Lewandowskis återkomst i München slutade i en mållös förlust.

Bayern besegrade Barcelona med 2–0 efter två snabba mål inom loppet av fyra minuter och förlängde sin gruppspelssvit i Champions League till 30 raka matcher utan förlust.

Efter åtta år i den röda Bayern-tröjan flyttade Robert Lewandowski, 34, till Barcelona i somras.

I kväll var den polske målmaskinen tillbaka på Allianz arena i München, där han gjort hela 38 mål på 37 Champions League-matcher under sin tid i Tyskland.

I kväll, när Barcelona gästade München, stod polacken på andra sidan. Och han hade en gyllene möjlighet att tysta sin tidigare klubb.

I mitten av den första halvleken blev anfallaren fri med Manuel Neuer, men försöket på halvvolley smet över.

I stället var det Bayern München som – ganska oförtjänt sett till den första halvleken – tog ledningen.

Lucas Hernadez nickade in 1–0 i den 50:e minuten. Fyra minuter senare stod det 2–0, efter att Leroy Sane avslutat ett fint Bayern-anfall.

Barcelona lyckades aldrig svara. Matchen slutade 2–0 och Lewandowski fick därmed lämna Allianz arena mållös.