Japan chockade Tyskland – vände och vann

Ytterligare en skräll är ett faktum i fotbolls-VM

Dubbla succéinhopp såg till att Japan vände och slog Tyskland med 2–1.

Tyskarna, som inför matchen protesterade mot Fifas förbud av den regnbågsfärgade lagkaptensbindeln, var det klart bättre laget i den första halvleken.

Efter en halvtimmes spel stod det 1–0. Vänsterspringaren David Raum revs ner i straffområdet och İlkay Gündoğan var iskall från elva meter.

Gündoğan placerade in ledningsmålet – och tio minuter senare gjorde Tyskland 2–0. Men målet, som Kai Havertz gjorde, dömdes bort för offside.

I den andra halvleken imponerade storlöftet Jamal Musiala. Bayern München-mittfältaren var mycket nära att utöka Tysklands ledning när han tog sig förbi både en och två försvarare innan han sköt över.

Även 1–0-skytten Gündoğan var nära på att utöka men Manchester City-stjärnan prickade stolpen.

Samtidigt, i andra änden, hotade Japan och Tyskland kunde tacka Manuel Neuer att nollan förblev intakt.

Men med kvarten kvar kunde målvaktsstjärnan inte stå emot. Neuer släppte en retur som Ritsu Dōan petade in för Japan.

Och tio minuter senare var Tyskland i rejäl gungning. Japan hade helt plötsligt vänt på matchen. Takuma Asano tryckte in 2–1.

Och tyskarna lyckades inte återhämta sig, utan förlorade premiären med 2–1.

Tyskland är inte den enda nationen att åka på en missräkning till start. Argentina förlorade som bekant mot Saudiarabien under gårdagen.

– Saudis seger i går inspirerade oss, säger Kaoru Mitoma – som var lyrisk efter matchen.

– Det är den bästa dagen i mitt liv. Laget var otroligt i dag. Vi hade sån kraft.