Häcken vann seriefinalen – drar ifrån Djurgården i tabelltoppen

BK Häcken vann med 1–0 mot Djurgården – och laget från Hisingen går nu upp i allsvensk serieledning.

Djurgården tappar mark i den allsvenska toppstriden.

Med fem matcher kvar kopplar göteborgarna därmed grepp om SM-guldet.

– Det är en av de bättre dagarna i mitt liv och i min karriär, säger matchhjälten Lars Olden Larsen.

Ettan Djurgården, med 48 poäng, mot tvåan Häcken, också med 48 poäng. Den tajta allsvenska guldstriden ställdes på sin spets på Tele2 arena.

Då var det Häcken som rivstartade seriefinalen och hade en av första halvleks bästa målchanser. Vänsterspringaren Lars Olden Larsen kom fri med Djurgårdens Jacob Widell Zetterström – som stod för en fin parad.

Olden Larsson skulle få revansch. Med fem minuter kvar till halvtidsvila dök norrmannen upp på den bortre stolpen och rakade in 0–1 i öppet mål.

I den andra halvleken tryckte Djurgården på för en kvittering. Med 20 minuter kvar att spela hade Marcus Danielson ett gyllene läge att knoppa in Magnus Erikssons hörna, men Häcken-målvakten Peter Abrahamsson tog hand om nicken.

Häcken vann seriefinalen och går därmed om Djurgården i tabellen.