Häcken föll tungt mot PSG

Trots en stark insats förlorade BK Häcken det första kvartsfinalmötet i Champions League mot Paris Saint-Germain med 2–1. Därmed är det uppförsbacke inför returen i Paris om en vecka.

Amerikanskan Eva Gaetino satte ledningsmålet halvvägs in i den första halvleken, framspelad av Tabitha Chawinga.

Häcken fick sedan straff strax före halvtidsvilan när Anna Anvegård gick i gräset. Rosa Kafaji klev fram och missade, men lyckades sätta returen i mål.

I den andra halvleken avgjorde PSG matchen när nämnda Chawinga, som för några år sedan gjorde supersuccé i Kvarnsveden, hittade nätet bakom Jennifer Falk.

Returen spelas om en vecka nere i den franska huvudstaden. Där kommer svenskorna att sakna Anna Anvegård, som är avstängd.