Elfsborg nya serieledare – slog Kalmar borta

Elfsborg toppar allsvenskan efter att ha krossat Kalmar borta med 4–0.

En blytung afton för hemmalaget, som noterades för ett rött kort och två självmål av olycksfågeln Elias Olsson.

Det började visserligen jämnt, trots att Elfsborg Niklas Hult kunde göra 1–0 på ett drömanfall efter en dryg halvtimme.

Men strax innan halvtidsvilan raserades allt för hemmalaget.

Med bara sekunder kvar innan halvtid kom Elfsborgs Alexander Bernhardsson fri efter en perfekt långboll av målvakten Hakon Valdimarsson.

Då sprang Ricardo Friedrich ut ur målet och kolliderade med honom strax utanför straffområdet.

Domaren Adam Ladebäck tvekade inte med att dra upp det röda kortet för målchansutvisning.

Det dröjde knappt sju minuter av den andra halvleken innan Jeppe Okkels utökade ledningen.

Men värst skulle det bli mellan minut 77 och 79. Då utökade Elfsborg ledningen till 4–0 efter att bollen styrts in på Kalmar-försvarare två gånger.

Segern innebär att Elfsborg går upp i serieledning med ett poängs marginal, efter Malmö FF:s förlust hemma mot Mjällby tidigare på söndagen. Detta i en haltande tabell.