Djurgårdens succé

Nionde raka segern och ena foten i Conference League-playoff.

Joel Asoro gjorde två mål när Djurgården vann mot rumänska Sepsi med 3–1 på bortaplan.

– Jag har börjat hitta mig själv lite mer, säger Asoro.

Matchen var till en början en aning tillknäppt, tills Djurgården fick straff i den 25:e minuten.

Victor Edvardsen skickade bollen på en Sepsi-försvarares arm och tog själv hand om straffen som han skickade in via stolpen. Innan paus ökade Joel Asoro på ledningen till 2-0 – och skickade sedan in 3-0 i början av den andra halvleken.

Med kvarten kvar drog Marcus Danielson på sig en – vad som föreföll vara en billigt dömd – straff och Alexandru Tudorie kunde trycka in 3-1 för Sepsi.

Reduceringsmålet gav det rumänska hemmalaget energi att trycka på för ytterligare mål under slutminuterna av matchen – som blev stökig på flera hål. Bland annat fick Isak Hien ta emot en tackling med dobbarna före.

– Det där ska väl vara rött kort. Det får inte spåra ur helt här i närkampssituationerna, sa kommentatorn Mats Lilja i Sportbladets sändning.

Djurgården vann med 3-1 och har därmed ett gyllene läge att säkra playoff i Europa Conference League när hemmareturen spelas nästa vecka.