Djurgården tog chansen

Djurgården stod för en imponerande insats mot Malmö FF och har nu bättre häng på den allsvenska topptrion.

Måndagens match slutade 2–0, och Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var nöjd.

– Två bra fotbollslag, fullsatta läktare, högt tempo och såklart ett väldigt bra resultat för vår del, säger han.

Matchen var intensiv redan från första början. Hemmasupportrarna drog i gång en visselorkan få fort de himmelsblå hade bollen. Och kanske gav det effekt.

För efter 10 spelade minuter kom Djurgården loss på högerkanten, och efter att startdebuterande tappat markeringen av Oskar Fallenius kunde den sistnämnda sätta dit 1–0-målet.

Efter att målnollan spruckit ryckte Malmö upp sig och flyttade upp trupperna.

Det första brännheta läget kom när Taha Ali kom ensam mot Elias Andersson. Han tog sig förbi, men blev neddragen. Ingen straff, men frispark och gult kort på Andersson.

När 24 minuter var spelade fick Joel Asoro ett kanonläge, så gott som fri i straffområdet, men nicken gick inte i mål.

De många chanserna till trots slutade den första halvleken med bara ett gjort mål.

I den andra halvleken lyste målchanserna med sin frånvaro. Men det var tydligt att Malmö FF var laget som behövde göra mål. Till en början rådde det inga tvivel kring vilket av lagen som kontrollerade matchen.

I den 65:e minuten stördes laget av ett långt spelaravbrott efter att Joseph Ceesay knockats i en duell med Haris Radetinac.

Just 37-årige Haris Radetinac var den som tillslut punkterade matchen. Med ett fint placerat skott fastställde han slutsiffrorna till 2–0. Efter slutsignalen sjöng fansen hans namn.

Djurgården befinner sig på en fjärdeplats i allsvenskan – fyra poäng bakom tredjeplacerade Malmö. MFF som nu har förlorat två raka matcher.