Danmark klart för EM

Sverige var aldrig nära,Danmark är klart för EM 2024. Thomas Delaney fick Parken att explodera i ett vilt jubel när han satte det matchvinnande 2–1-målet mot Slovenien.

Men någon enkel seger mot Slovenien på ett utsålt Parken blev det inte. Danskarna tog visserligen ledningen i den 26:e minuten genom Joakim Maehle, till vardags i italienska Atalanta. Svaret från bortalaget kom dock blixtsnabbt. Bara minuter senare kvitterade Erik Janza.

En seger krävdes för att EM-platsen skulle vara säkrad, men det var ett något skärrat Danmark som gick till vila med ställningen 1–1.

Veteranen Thomas Delaney höll sig dock tidigt framme efter en fast situation och stötte in det efterlängtade ledningsmålet.

Slovenien, som också har chans på slutspelet, var dock inte ofarligt under den resterande delen av matchen. Danmark kunde dock hålla ut och platsen till sommarens EM-slutspel i Tyskland är ett faktum.

Slutspelet i Tyskland är landets fjärde raka mästerskap.