Blackstenius målskytt i Champions League-kvalet

Stina Blackstenius har hittat nätet i Champions League-kvalet.

26-åringen gjorde mål när Arsenal spelade 2–2 mot Ajax.

Efter att Arsenal tappat bollen i samband med ett inkast visade Ajax upp ett mönsteranfall som Romée Lauchter kunde förvalta till ett ledningsmål efter dryga kvarten.

Arsenal var nära att replikera bara tre minuter senare, men Stina Blackstenius träff på Beth Meads retur hittade inte in bakom Lize Kop i Ajax-målet.

Hon fick dock chansen att revanschera sig. När Rafaelles nick träffat ribban kunde Blackstenius styra in 1–1, svenskans andra mål för säsongen, i en match där även Lina Hurtig var med från start.

Efter en knapp timmes spel gav Kim Little hemmalaget ledningen. 32-åringen satte 2–1 från straffpunkten sedan Soraya Verhoeve knuffat Beth Mead i straffområdet.

Men med sju minuter kvar hittade Lauchter återigen nätet efter en trasslig situation framför mål och Jonas Eidevalls lag fick nöja sig med delad poäng.

Returen spelas i Nederländerna på onsdag nästa vecka. Vinnaren av dubbelmötet kommer att spela i Champions Leagues gruppspel i höst.