Barcelona klart för CL-kvartsfinal

Helt jämnat (1–1) var det på tavlan inför returen.

Väl i Barcelona var det hemmalaget som tog kommandot direkt och visade att de ville säkra ett avancemang till Champions Leagues kvartsfinal.

För efter en kvart satte Fermín López Marín ledningsmålet bakom Alex Meret i Napolis mål. Därefter tog det endast två minuter innan Joao Cancelo utökade till 2–0.

30 minuter in kom sedan Napolis reduceringsmål. Mittbacken Amir Rrahmani följde med upp i ett anfall och avslutade distinkt i vänstra burgaveln.

Inhopparen Sergio Roberto serverade sedan Robert Lewandowski som spiken i kistan för Barcelona. Målet var polackens 19:e poäng på de senaste 13 slutspelsmatcherna i turneringen.

Svenska Jens Cajuste blev kvar på bänken hela matchen för Napoli.

3-1 blev slutresultatet och den spanska storklubben avancerar nu till kvartsfinal i Champions League.