Arsenal vann derbyt – rysare in i det sista

Arsenal eller Manchester City?

Kampen om Premier League-guldet går vidare och lär pågå hela vägen in i kaklet.

Tottenham kunde ha satt stopp för värsta rivalens titelambition men Arsenal höll undan och vann det heta Londonderbyt med 3–2.

Bortalaget fick en drömstart efter en kvart. Pierre-Emile Höjbjerg nådde högst på en hörna och skarvade in bollen. Dessvärre för dansken i eget nät.

I den 27:e minuten inträffade derbyt mest avgörande situation.

”Spurs” svenske stjärna Dejan Kulusevski dribblade sig in i Arsenals straffområde, krokade i ett Arsenal-ben, föll och ropade på straff.

Domaren Michael Oliver viftade avvärjande och i stället kunde Arsenal kontra och sätta 2–0 genom Bukayo Saka.

Kai Havertz knoppade in 3–0 i den 38:e minuten.

I den andra halveken fick Tottenham lite kontakt när Arsenal-målvakten David Raya bjöd Cristian Romero på ett reduceringsmål.

Och än mer nerv blev det när ”Spurs” tilldömdes straff i 87:e minuten och Son Heung-Min dundrade in 2–3-målet.

Större delen av staden lär ha hållit andan under de sista skälvande minuterna. Ett av omklädningsrummen på City Ground, där Manchester City förberedde sig för match, likaså.

Men något kvitteringsmål kom aldrig.

Arsenal höll undan, vann med 3–2 och befäster därmed sin position som Premier Leagues serieledare.