Argentina till semifinal efter straffrysare

Messi var tillbaka efter skadan – men missade en straff under matchens sista dramatiska minuter.

Trots det vann Argentina mot Ecuador, och tog sig vidare till semifinal i Sydamerikanska mästerskapen i fotboll i USA.

Trots skickligt spel från Ecuador blev laget smålöst i första halvlek – i stället fick man se kvartsfinalmotståndarna ta eldningen när Lisandro Martinez nickade in bollen efter en knapp halvtimmes spel.

Därefter såg det ut som att vinsten var Argentinas – tills matchen gick till förlängning och Ecuadors Kevin Rodríguez kvitterade med 1–1 efter 91 minuter.

Inför matchen hade det spekulerats om huruvida Lionel Messi, som dragits med en benskada, skulle dyka upp på plan eller inte. Det gjorde världsstjärnan, men när det blev dags för straffar skickade han sin rakt in i stolpen.

Desto bättre gick det för resten av laget. Argentina vann med 4–2 i straffar och går därmed vidare till semifinal, där de möter vinnaren i matchen mellan Kanada och Venezuela.