Torontos skadade målvakt öppning för svensk

Torontos målvakt Matt Murray har skadat ljumsken, och blir borta minst fyra veckor. Det kan leda till nya chanser för Erik Källgren.

Murray byttes till Toronto inför den här säsongen från Ottawa och har bara hunnit spela en reguljär match för sin nya klubb – den säsongsinledande förlusten mot Montreal – efter att ha kört igenom träningslägret och försäsongen utan problem.

– Han har lagt ned mycket jobb och inte missat en sekund utan känt sig bra hela vägen. I ljuset av det så är det en besvikelse, både för honom och för oss, säger tränaren Sheldon Keefe till NHL:s sajt.

Toronto har fortfarande målvakten Ilja Samsonov till sitt förfogande, som spelat lagets två andra matcher den här säsongen, som båda är vinster.

– Vi har fortfarande Erik Källgren här, som gjorde ett bra jobb för oss som kommer upp och det kommer att bli möjligheter för andra. Det kommer att skapa möjligheter för oss inom vårt lönetak och sånt, så det finns saker som följer med som kan visa sig bli positiva, säger Keefe.

Källgren skadades i och för sig också i fredags i en AHL-match, men kunde dagen därpå friskskrivas och kallas upp till moderklubben.