AIK föll mot Mora: ”Det är under all kritik”

Mora tog emot AIK som sist körde över Björklöven med 4-0. Men det lyckades inte AIK bygga vidare på i nästa match.

Det blev en knapp seger för hemmalaget från Dalarna (3-2) som vann skottstatistiken med 46-25.

Axel Sundberg och Måns Carlsson gjorde varsitt mål i första och andra perioden och efter två perioder stod det 30-9 i skott på mål i protokollet. Men det var inte 2-0, längre.

Med AIK:s sista skott för perioden reducerade Richard Gynge. Men ”Gnaget” skulle inte lyckas hålla den ställningen länge. Redan i inledningen av tredje perioden tryckte Mora in 3-1, men AIK gav inte upp. Albert Lyckåsen smällde in ett skott via ribban och fick därmed liv i matchen igen.

AIK hade vänt underläge till seger i premiären mot Modo och var de sista tio minuterna av matchen mot Mora försökte man få till en kvittering.

Men även om det blev match mot slutet av sista perioden, så lyckas inte AIK ta poäng i matchen.

– Det är under all kritik, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till C More efter matchen.

På frågan varför man pendlar så mycket i prestationerna säger Blomqvist:

– Bra fråga. Det är något vi behöver se över. Jag tycker återigen att det handlar om inställning. Det är för lite kamp, för lite jävlar anamma. Där behöver vi bli bättre. Tredje perioden är den enda som är godkänd.