Janne: ”Jag är trygg i min roll”

Ett fall framåt mot Slovenien. Men det räckte inte för Janne Anderssons fotbollsherrar.

Efter bara två segrar på de tio senaste matcherna ifrågasätts förbundskaptenen.

Men själv är Andersson inställd på att fortsätta.

– Jag känner mig trygg i min roll, säger han.

När Sportbladet frågar er läsare om Janne Andersson är rätt person att leda svenska landslaget svarar över 65 procent nej.

– Jag påverkas inte av det. Jag tycker det är tråkigt om personer inte tycker vi gör det bra och det fattar jag att de tycker när vi inte vinner matcher. Att människor som följer oss är besvikna, det har jag den största respekten och förståelsen för. Det är självklart. Jag hejar också på fotbolls- och handbollslag och blev jättebesviken när Drott åkte ur i handbollen flera gånger. Idrotten rör upp känslor, men vi som håller på med det här kan ju inte rätta oss efter undersökningar i tidningar, vad ni (media) ställer för frågor eller vad folk skriver i sociala medier. Jag har fått 50 sms nu i kväll, jag har ögnat igenom alla och samtliga var positiva, så det finns olika sidor av det där beroende på vem man frågar. Sedan finns det förstås en stor besvikelse men jag själv är nog den som är mest besviken.

Och i Viaplays sändning inför ödesmatchen mot Slovenien svarar Sjöstrand på nytt på frågan om förtroendet för Janne Andersson – och om ett eventuellt livstidskontrakt.

– Dagen efter att vi fick styrk så började telefonerna ringa, som det ska göra. Det var mer ett utryck, alla normalbegåvade förstår att det var mer ett utryckt för att vi har fullt förtroende för Janne och för mig finns det inget mellanläge. Antingen har man förtroende eller så har man det inte.

Han slår fast att förtroendet för förbundskaptenen är står fast oavsett hur det går mot Slovenien. Samtidigt berättar han att det ständigt pågår en dialog med såväl experter, landslagsledningen som med spelarna kring hur man ska utveckla landslagsverksamheten.

– Vi har ett avtal med Janne och alla vet om att det inte finns några livstidskontrakt i den här branschen, det har inte jag heller.

Janne Andersson har avtal över 2024.