Robin Press första ord efter flytten till KHL

Robin Press, 27, blev förste svensk att skriva på för en KHL-klubb efter krigets utbrott.

Nu har han uttalat sig för första gången.

– Jag trivs väldigt bra här i Severstal.

I slutet av februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina. Under kriget, som fortfarande pågår, har svenska spelare i den ryska hockeyligan KHL varit en het debatt i Sverige.

Ett antal spelare har köpt ut sig från sina kontrakt för stora summor, samtidigt som vissa har skrivit nya kontrakt i Ryssland.

En av dem är Robin Press, 27, med ett förflutet i bland annat Färjestad och som debuterade i Tre Kronor förra säsongen. Press representerade Severstal Cherepovets säsongen 2021/2022, och skrev inför årets säsong på ett nytt kontrakt med klubben.

Enligt ryska Sport-Express får Press en lön på fem miljoner svenska kronor den kommande säsongen.

– Jag gillade att spela i KHL förra säsongen och jag tycker att det är en bra möjlighet för mig att spela där. Jag trivs bra i Severstal. Så jag bestämde mig för att spela där, säger han enligt sajten Bookmaker-Ratings.

Förra veckan meddelade svenska ishockeyförbundet att svenska KHL-spelare stoppas från att representera Tre Kronor tills vidare. Utöver Robin Press innebär det att Adam Reideborn, Fredrik Claesson, Viktor Svedberg och Jakob Lilja inte får representera Sverige på landslagsnivå.