Djurgården till Conference League efter rysare

Efter en rysarmatch på Cypern har Djurgården tagit sig till gruppspel i Europa Conference League.

Djurgården hade 3–0 efter det första mötet i kvalet till Europa Conference League.

Men i returmötet inledde Apoel jakten direkt. Redan efter sex minuter gjorde cyprioterna 1–0 genom Anton Maglica.

Halvvägs in i halvleken gjorde Apoel 2–0. Via frispark – en billig sådan om man ska tro Magnus Erikssons kroppsspråk – utökade Danny Blum.

I den andra halvleken lyckades Djurgården reducera genom Elias Andersson. Mittfältaren tryckte upp bollen i nättacket och Djurgården kopplade åter greppet om kvalet.

Men det greppet tappades relativt snabbt när Apoel gjorde 3–1 genom Marqiunhos. Med kvarten kvar att spela var det upplagt för en rysare.

Men Joel Asoro satte spiken i kistan i slutminuterna. Den inhoppande anfallaren skickade vidare Djurgården till Europa Conference League och firade genom att slita av sig tröjan.

Då kastades föremål in från Apoel-fansen. Domaren tvingades avbryta spelet och hemmaspelarna försökte vädja till sina supportrar att sluta, men det fortsatte att regna in föremål på planen.

Dessutom uppstod irritation mellan spelarna.

Men Djurgården höll undan, är klart för Europa Conference League, och firade vilt med bortastödet.