Tysk besvikelse efter första silvret

Utan Alexandra Popp på planen kunde Tyskland inte rubba England. För första gången i damfotbollshistorien gick tyskorna guldlösa från en EM-final.

– I slutändan behöver du alltid lite tur, men tyvärr hade vi ingen i dag, säger Lena Oberdorf efter 1–2-förlusten på Wembley.

I den första halvleken uppstod en straffsituation, när Leah Williamson fick bollen på handen. VAR kallades in och kollade på situationen – men någon straff tilldömdes inte.

Enligt domarikonen Jonas Eriksson borde det lett till straff, och det rörde också upp känslor i det tyska lägret.

– Det är ofattbart, det är inte första gången vi kritiserar VAR. Det är ett oförklarligt misstag, säger Eriksson i SVT:s sändning.

– Det ska inte kunna hända i en EM-final, det är helt obegripligt, säger Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg.

England vann till slut matchen med 2–1 efter förlängning och är därmed Europamästare.

Tyskarna var inte heller nöjda med domarinsatsen, och riktar stor kritik mot beslutet som kostade silvermedaljörerna ett tidigt ledningsmål.

– Det är handboll, det måste man se. Det är oförståeligt. Det hjälper inte med VAR. De som är ansvariga måste tänka om, sa Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg till ARD direkt efter matchen.

På presskonferensen efter finalen var Voss-Tecklenburg fortsatt kritisk.

– Det ska inte kunna hända i en EM-final, det är helt obegripligt. Jag förstår inte hur det kan får ske. De som är ansvariga måste tänka om. et ska inte få ske på den här nivån.

Den tyska vänsterbacken Felicitas Rauch höll med, men menade samtidigt att det inte var anledningen till att man förlorade finalen.

 – När vi har så många kameror måste man lita på att det blir rätt, men jag har fått väldigt många meddelande som säger att det är handboll. Det känns tråkigt. Men det är inte därför vi förlorar. Vi förlorar för att vi inte har tillräckligt med tur, det behöver man i en sådan här match.