Malmö föll mot Zalgiris på bortaplan

Malmös väg mot Champions League har stött på ett farthinder. I det första mötet med litauiska Zalgiris, i kvalspelets andra omgång, blev det en snöplig uddamålsförlust för den svenska mästarklubben.

Det blev en händelserik inledning på Malmös Champions League-kvalmatch mot litauiska Zalgiris på bortaplan.

Båda lagen hade tidigt heta chanser för att ta ledningen i matchen – först Malmös Veljko Birmancevic som brände ett jätteläge, därefter växlade hemmalaget upp och tvingade Johan Dahlin till storspel med flera klassräddningar.

Matchen var mållös efter den första halvleken, men nästan omedelbart i den andra kom matchens första mål. Dahlin var chanslös när bollen sköts i bortre krysset och Zalgiris kunde ta ledningen med 1-0.

– Kaos… det var bara kaos, säger Johan Dahlin.

Dahlin var MFF:s bästa spelare i matchen med flera klassräddningar. I slutet av drabbningen bjöds litauerna på ett ypperligt kontringsläge vilket tvingade Dahlin till en helt avgörande utrusning.

– Vi jagade en kvittering i slutet och blev naiva. Vi skulle kanske spelat mer på 1-0 i slutet, samtidigt som vi så klart hade velat få med oss ett oavgjort resultat. Så som matchen dock utspelade sig får vi kanske ändå vara nöjda med 1-0.

Returmatchen spelas i Malmö på onsdag nästa vecka.

– Vi har spelat en halvlek och har matchen hemma kvar. Den lever i allra högsta grad men vi behöver höja oss, säger Johan Dahlin.

– Vi behöver höja oss allihopa, visa mycket större hunger. Men de känns mycket hungrigare och som att de vill mer. Vi går inte in hundra känns det som, det här är alldeles för dåligt för att vara Malmö FF.