Succéstart för Norge

Norge fick en drömstart i både EM-premiären och i mästerskapet. Efter tre mål den första halvtimmen kunde Nordirland besegras med 4–1.a

Två mål på tre minuter, sedan var drömmen om en klassisk skräll över för Nordirland.

Norge fick en drömstart på EM.

– Norge behövde inte ens kämpa för sina mål, säger anfallaren Natasha Dowie.

Norge var på förhand storfavoriter när de ställdes mot debutanterna Nordirland i EM-premiären och nog skulle det visa sig. Redan efter tio minuter hade Manchester Citys stortalang Julie Blackstad gett norskorna ledningen.

Tre minuter senare skulle nästa fullträff komma.Nordirlands backlinje slarvade och Ada Hegerberg fick bollen i straffområdet. Då serverade hon osjälviskt lagkamraten Frida Maanum som bara kunde stöta in 2–0.

Norskorna fortsatte sedan att ösa på och stundtals var det spel mot ett mål på St. Marys Stadium, men resultatet stod sig halvleken ut.Efter en halvtimme tog Nadene Caldwell med hand i straffområdet efter en hörna och Caroline Graham Hansen kunde slå in 3-0.

Till slut blev siffrorna 4-1 efter att Julie Nelson nickat in en reducering och Chelseas Guro Reiten slagit in en frispark.

Segern var Norges största i EM-sammanhang sedan 2001 när de slog Frankrike med 3–0.

– Det är en stor seger i ett stort mästerskap, så det är jag väldigt nöjd med. Samtidigt är jag lite missnöjd med att vi släppte in ett mål, det tycker jag var onödigt, säger Norges förbundskapten Martin Sjögren till kanalen.