Ivan Fedotov kan föras till ”extrem” plats

I helgen fördes ishockeymålvakten Ivan Fedotov bort av ryska myndigheter.

Därefter har uppgifter gjort gällande att han kommer att föras till militärbasen Novaja Zemlja.En plats med mindre än 3 000 invånare, där Ryssland testat kärnvapen och där det 2019 gick isbjörnar på gatorna.

– Det måste finnas ett bättre sätt att lösa det här problemet, säger den tidigare VM-guldmedaljören Maxim Susjinskij till Sport-Express enligt sports.ru.

– Förbundet vädjar till statliga myndigheter att klargöra detaljerna i fallet, säger ordföranden för det ryska ishockeyförbundet Vladislav Tretjak.

I fredags greps den ryske målvaktsstjärnan Ivan Fedotov, misstänkt för att ha försökt undvika militärtjänstgöring inför sin stundande flytt till USA.

25-åringen utsågs till KHL:s bäste målvakt den gångna säsongen och skrev i maj månad på sitt första NHL-kontrakt med Philadelphia Flyers.

Men flytten till USA lär inte bli av.

Kort efter gripandet fick Fedotov föras till sjukhus med akuta magsmärtor och hans advokat Alexej Ponomarev insinuerade att det kunde handla om förgiftning.

– Han (Fedotov) säger att han fick någon form av injektion, men han vet inte vad. Han ser inte ut att må bra. Just nu kan vi inte säga exakt hur det är. Varken vi eller hans föräldrar har fått träffa honom, sa advokaten.