Portugal vann efter jättedrama i EM

Portugal hade stora problem mot Tjeckien i fotbolls-EM – inte förrän på tilläggstid kunde inbytte Francisco Conceicao ordna segern för portugiserna.

Stjärnan Cristiano Ronaldo blev samtidigt historisk som den förste att spela i sex Europamästerskap.

När Cristiano Ronaldo klev ut på planen i Leipzig skrevs historia.

Men Ronaldo och Portugal var på väg mot en rejäl missräkning mot Tjeckien.

Portugal styrde det mesta i matchen. Det vaskades fram några lägen, där Rafael Leao var närmast i första halvlek när han var någon centimeter från att kunna styra in bollen i nät.

I stället gav Tjeckien portugiserna en rejäl kalldusch. Tjeckien hade knappt haft ett läge när Lukas Provod drog till utanför straffområdet och satte 1–0 i den 62:a minuten.

Men Portugal skulle kvittera, med stor tjeckisk hjälp.

Nuno Mendes nickade bollen mot målvakten Jindrich Stanek som skickade ut den rakt på Robin Hranac – och vidare in i mål.

Till slut kom avgörandet i den 92:a minuten.

Strax före tilläggstid hade Ronaldo nickat i stolpen varpå Diogo Jota satte returen och Portugal såg ut att gå mot seger. Men Ronaldo bedömdes vara offside och 1–1 stod sig.

Men när klockan hade tickat över 90 minuter klev inhopparen Francisco Conceicao fram och satte slutresultatet 2–1.