Svenskorna stormar mot CL-semifinal

Chelsea och dess svenska spelartrio närmar sig semifinal i Champions League.

På bortaplan i Ajax vann laget dominant med 3–0.

Det första målet satte tonen för den inledande kvartsfinalen.

På ett bisarrt sätt gjorde Lauren James 1–0 för Chelsea efter att hon i offsideposition fått bollen via dubbla riktningsförändringar från oturliga Ajaxförsvarare, och därmed kunde runda Ragina van Eijk i målet med enkelhet.

Kort innan halvleksvilan utökade norska anfallaren Guro Reiten till 2–0 från nära distans. Eller det trodde hon i alla fall. Målet dömdes sedermera bort för offside då tyskan Sjoeke Nüsken ansågs påverka spelet i en offsideposition.

Inte ens en minut efteråt revanscherade sig dock Nüsken. På ett inlägg av Reiten kom tysken fri och kunde göra 2–0, ett mål som denna gången godkändes.

I den 82:e minuten dök Nüsken upp i straffområdet igen och kunde nicka in 3–0 för de blåklädda som därmed kopplar ett järngrepp om sin CL-kvartsfinal.