Inter vann toppmötet – vägen öppen mot titeln

San Siro i Milano kokade när Inter slog Juventus med 1–0 i toppmötet. Är det så gott som klart redan nu var ”scudetton” hamnar, med månader kvar till sista omgången?

Men skillnaden i det inhemska pokalskåpet är stor, mellan Italiens mesta och näst mesta mästare. Så väl i inbördes möten som i ligatltar, har Juventus alltid haft en stor fördel gentemot Inter.

Den här säsongen slutade första matchen för säsongen mellan lagen 1–1 på Allianz Stadium i Turin.

Sedan den matchen i november har inget av lagen förlorat en enda match.

Inter satte hög press direkt och kom i våg efter våg, men få riktigt farliga chanser skapades. Juventus hade svårt att komma ur pressen, men skyddade åtminstone målet förtjänstfullt.

Juventus stora målskytt Dusan Vlahovic roffade åt sig uppmärksamhet och gick in tufft i några dueller, blev också varnad tidigt i matchen.

Även om Juventus skapade enskilda motattacker, kom man inte riktigt nära i den första halvleken. I stället råkade mittbacken Federico Gatti styra in Matteo Darmians skarvade inlägg i eget mål. Först såg det ut som att Marcus Thuram satte foten dit och styrde in bollen, men reprisbilderna visade att Gatti var sist på bollen.

I den andra halvleken var Inter bättre, men det skulle visa sig vara väldigt svårt att ”stänga” matchen. Juventus adelsmärke under säsongen har varit ett ramstarkt försvar och man har varit mästare på att stänga matcher vid 1–0 läge.

Nu är det en liten uppförsbacke för Juventus, som vill jaga en första ligatitel på fyra år.