Paul Pogba fast för doping

Fotbollsstjärnan Paul Pogba har åkt fast för dopning, skriver italienska den italienska antidopingbyrån Nado i ett uttalande. Fransmannen riskerar nu upp till fyra års avstängning.

Juventus värvade sommaren 2022 tillbaka Paul Pogba, efter en sexårig sejour i Manchester United som inte blev som planerat för den tidigare världsmästaren.

Fransmannens tid i Juventus innan flytten till United var storslagen, och supportrarna i svart och vitt drömde nog om en upprepning av historien.

Men första året blev skadefyllt och han fick enbart speltid i sex matcher. Det – och en utpressningsskandal involverande hans storebror Mathias Pogba, ledde till att han funderade på att avsluta sin karriär, något han sagt i en intervju med Al-Jazeera.

– Pengar förändrar människor. Det kan förstöra familjer. Det kan starta krig, säger han.

Även Juventus har gjort ett kort uttalande om avstängningen.

Mediaset skriver att Pogba har tre dagar på sig att begära en analys av B-provet. Om han sedan fälls för dopningsbrott riskerar han att stängas av i två år – en avstängning som kan bli ytterligare två år längre om det bevisas att han dopade sig medvetet.

– Vi avvaktar B-provet och tills dess kan vi inte säga något. Det som är säkert är att Paul Pogba aldrig har velat bryta mot reglerna, säger hans agent Rafaela Pimenta enligt Tuttosport.