FC Köpenhamn till Champions League i år igen

För andra säsongen i rad, och för sjätte gången i klubbens historia, är FC Köpenhamn klart för gruppspel i Champions League.

Den danska mästarklubben spelade 1–1 hemma mot polska Rakow Czestochowa i den andra och avgörande playoff-matchen och gick därmed vidare till mästarturneringen med totalt 2–1 i dubbelmötet.

För i kväll spelade Larsson och FC Köpenhamn, där det blåagula inslaget också utgörs av lagkaptenen Viktor Claesson och supertalangen Roony Bardghji, 1–1 i playoff-matchen på hemmaplan mot polska Rakow, med förra Häcken-spelaren Gustav Berggren på mittfältet. Därmed är FCK vidare med 2–1 efter segern på bortaplan för en vecka sedan.

– Det är galet. Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Man har sett det på tv många gånger och drömt om att få stå där en gång och nu står man där, säger Larsson efter matchen.

FCK, med bara tre danskar i startelvan, hade alltså 1–0 med sig inför returen på ett fullsatt Parken i Köpenhamn och i den 35:e minuten fick mittbacken Denis Vavro arenan att explodera när han påpassligt klippte till på volley från minst 35 meter och överrumplade polackernas målvakt som stod snett i målet och väntade på inlägg.

Jordan Larsson var sedan ett ribbskott från nära håll från att utöka till 2–0 i den 45:e minuten på inlägg av Claesson.

Polackerna såg ut som ett slaget lag i andra halvlek när de i den 87:e minuten plötsligt kvitterade till 1–1 genom Lukasz Zwolinski på sin första riktiga chans. Men närmare än så kom man aldrig även om det blev en viss forcering under tilläggstiden.