Sterlings show när Chelsea krossade Luton

Målet för Chelsea på Stanford Bridge i London sent på fredagskvällen var tydligt: att studsa tillbaka.

Detta efter att senast ha förlorat borta i derbyt mot West Ham med 1–3.

Nu var motståndet av något beskedligare slag; nykomlingen Luton som inlett Premier League-säsongen med två raka förluster.

Hemmalaget tryckte på direkt efter att domaren blåst till spel. Det hade inte gått mer än drygt fem minuter innan Raheem Sterling fått två chanser till ett ledningsmål – men utan resultat.

Den ifrågasatta stjärnan Raheem Sterling visade vägen för Chelsea.

I den 17:e minuten tog sig just Sterling runt på högerkanten. Mycket vackert satte han 1-0 i Thomas Kaminskis bortre gavel.

När första halvlek var över landade bollinnehavet på 70–30. Chelseas dominans var rejäl med andra ord.

– Nu gäller det att Chelsea bibehåller farten och presspelet, konstaterade experten Martin Åslund i Viaplays sändning.

Och de blåklädda spelarna gjorde som han sa.

I matchminut 68 förvandlades Lutons försvarare till åskådare när Sterling kunde göra sitt och lagets andra mål, 2–0. Detta efter ett snyggt inspel av Malo Gusto.

Tretton minuter senare var det proppen ur. 3–0 kom efter passning från Sterling till nyförvärvet Nicolas Jackson från Villa Real. Hans första mål för sin nya klubb.