Drömmotstånd för Häcken

Häcken får resa till färöiska Klaksvík, en stad med omkring 5 000 invånare, för att spela den andra omgången av Champions League-kvalet.

Detta efter att KÍ Klaksvík, med svensken Jonatan Johansson i målet, skrällartat slagit ut den ungerska storklubben Ferencváros.

Allt var öppet inför returmötet mellan Ferencvaros och Klaksvik. Och trots ett starkt favoritskap för ungrarna – var det Klaksvik som drog längsta strået och skrällde. Redan i halvlek ledde de med 3-0 vilket också blev slutresultatet.

”Helt overklig kväll. Lycka till framöver, Fradi (Ferencvaros) – och ett stort tack till Fradi-fansen som applåderade oss efter slutsignalen”, skriver skrällklubben på Twitter.

Därmed är Häckens motstånd i Champions Leaguekvalets andra omgång klart.

Fem gånger tidigare har Klaksvik kvalat till Champions League, nu senast åkte man mot Bodö/Glimt i första omgången. Säsongen 20/21 tog man sig vidare till andra kvalomgången.

Kristoffer Olsson i AIK under Europa League-kvalet mot Klaksvik 2017,Där krossades man till slut med 5-0 efter att bland annat Eero Markkanen gjort tre mål på hemmaplan.

Andra kvalomgången spelas 26 juli på Färöarna och den 2 augusti på Bravida.