Vinicius Junior utsatt för rasism

Valencia slåss för sin överlevnad i La liga.

Då kom en oväntad skrällseger mot Real Madrid.

Samtidigt utspelade sig skandalscener när Vinicius Junior blev utsatt för rasism från läktarhåll.

På söndagskvällen tog laget från spanska östkusten tre blytunga sådana efter en skrällseger mot Real Madrid hemma på Mestalla.

Stjärnan utvisad i kaosmatchen

Hjälte blev 21-årige anfallaren Diego Lopez som tryckte in 1–0 efter dryga halvtimmen spelad.

Real Madrid-stjärnan Vinicius Junior hamnade först i en het ordväxling med personer i publiken och fick sedan rött kort efter att ha slagit en hemmaspelare i ansiktet.

Anledningen bakom ordväxlingen ska vara att Real-stjärnan fick utstå rasistiska glåpord från läktarhåll.

Det är inte första gången den här säsongen som Vinicus Junior utsätts för rasism.

Vinicius Junior har själv uttalat sig om händelsen.

”Det var inte första gången, inte andra eller tredje. Rasism är normalt i La Liga. Tävlingen tycker att det är normalt, det gör förbundet också och motståndarna uppmuntrar det. Jag är ledsen. Tävlingen som en gång tillhörde Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano och Messi tillhör i dag rasister. En vacker nation, som välkomnade mig och som jag älskar, men som gick med på att exportera bilden av ett rasistiskt land till världen”, skriver han på Twitter.

”Jag är ledsen för spanjorerna som inte håller med men i Brasilien är Spanien känt som ett land av rasister i dag. Och tyvärr, för allt som händer varje vecka har jag inget försvar. Men jag är stark och jag kommer att gå till slutet mot rasister. Även om det är långt härifrån”.