Islossning för Finland i VM

I två perioder orkade Ungern stå emot Finland.

Sedan tog hemmaspelarna över showen.

Finland vann fredagseftermiddagens VM-match i Tammerfors med 7–1 efter att ha gjort fem mål i sista perioden.

Nej, det såg inte något vidare ut för Finland efter två spelade perioder. Trots att Ungern hade blivit överkörda av Tre Kronor med 1–7 ett dygn tidigare hängde man med bra mot värdnationen.

Visserligen ledde finländarna med 2–1 efter två spelade perioder men offensiven var långtifrån sprudlande och Ungern saknade inte chanser.

Atte Ohtamaa satte 3–1 mindre än en minut in i perioden och två och en halv minut senare sprätte Teemu Hartikanien upp fyran i krysset.

Till slut blev det seger med 7–1 för Finland efter att Joel Armia avslutat målskyttet med en vacker soloprestation.

Storstjärnan Mikko Rantanen stod för tre assist men han väntar fortfarande på första målet – trots flera bra chanser. På fem matcher står den spelskicklige forwarden noterad för sju assist.

Finland ligger därmed trea i gruppen på tio poäng efter fem spelade matcher. Man har ett fördelaktigt motstånd i de tre sista gruppspelsmatcherna men någon gruppseger ser det inte ut att bli.