Västervik åker ur – Djurgården till semifinal

Västervik åker ur hockeyallsvenskan, Tingsryd kvalar sig kvar och Djurgården är ett steg närmare SHL efter avancemang till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.

Tre raka segrar och allt talade egentligen för en svepning och ett Djurgårdsavancemang.

Det var också gästerna som tog ledningen i Nobelhallen under fredagskvällen.

Detta då Liam Öhgren satte 1–0 efter knappt tre minuter. Men ledningen kvitterades sedan av David Lilja innan lagkamraten Åke Stakkestad hade lyckats vända på matchen för Karlskoga.

Dock skulle Djurgården komma tillbaka.

För 2–2-målet gjorde Linus Klasen, detta efter att Olle Liss redan missat en straff för Djurgården.

En som inte var helt nöjd var Liam Öhgren.

– De får skapa för enkla målchanser och skapa lite för enkla lägen. Vi måste ta pucken mer framåt, sade han i C More efter den första perioden.

Med fyra mål i första perioden var sannolikheten inte jättestor att lika många mål skulle komma i den andra.

Men ett blev det i alla fall och det var Djurgården som gjorde det.

Samtidigt som Djurgården gick vidare lever kvartsfinalserien mellan Södertälje och Mora i allra högsta grad.