Brynäs förlorade första kvalmatchen

Två mål på 23 sekunder gav Malmö en drömstart i nedflyttningskvalet mot Brynäs.

Bortalaget Malmö vann den viktiga första matchen i matchserien med 5–2. Tre segrar till och SHL-kontraktet är säkrat.

Efter knappt sex minuters spel styrde Greg Scott in 1-0 i powerplay. Då var skottstatistiken dessutom 8-1 till Brynäs.

Efter öppningsmålet flyttade bortalaget upp spelet i Brynäs zon och fick välförtjänt in en kvitteringspuck när Emil Sylvegård vackert spelade fram Fredrik Händemark till 1-1.

Mittenakten började sömnigt, men 23 sekunder förändrade allt. Först pangade Oliver Lauridsen in 1-2, sedan kontrade Malmö in 1-3 när Marcus Sylvegård hittade Händemark, som sprätte upp sitt andra mål för kvällen.

Hoppet väcktes med knappt två minuter kvar av perioden. Då grävde Hannes Björninen under Adam Werner i Malmömålet och efter en lång videobedömning kunde det konstateras att pucken glidit över mållinjen efter att backen Matias Lassen försökt rädda Malmö från 2-3.

Wernblom utökade med sitt första Malmömål

Slutperioden skulle handla om Brynäs lyckades få in en kvittering eller inte. Hemmalaget tryckte länge på för en 3-3-puck men Malmö försvarade sig väl och kunde med nio minuter kvar på klockan utöka till 2-4 genom Lukas Wernblom, som gjorde sitt första mål i Malmötröjan.

Hans andra skulle inte dröja lika länge som det första. Några minuter senare rakade nämligen Wernblom in 2-5 i öppen bur.

Det hämtade sig Brynäs aldrig ifrån utan Malmö vann rond ett i kvalspelet.