Leipzig chockade Manchester City

En engelsk jätte gästade Emil Forsbergs hemmaborg.

Det var skakigt i första halvlek, men svenskens RB Leipzig spelade upp sig i andra och fixade 1–1 mot Manchester City i den första Champions League-åttondelsfinalen.

– Vi vill slå ut dem, säger Forsberg i C More.

Manchester City kommer återvända till England med 1–1 i bagaget efter den första åttondelsfinalen mot Leipzig.

Tyskarna, med Emil Forsberg på planen i drygt 60 minuter, var utspelade i den första halvleken mot City och fick se Riyad Mahrez sätta ledningsbollen efter knappa halvtimmen.

Erling Haaland brukar trivs mot Leipzig, gjorde flera mål mot Forsbergs gäng under sina år i Bundesliga med Dortmund, men hade svårt att komma till i den första åttondelen.

Efter 67 minuter hade han sin första bolltouch i offensivt straffområde och mycket mer än så åstadkom inte norrmannen under onsdagskvällen.

– Frustrerande match för Haaland som inte får några bollar att jobba med, säger Olof Mellberg i C More.

Returen spelas i Manchester den 14 mars.

– Vi åker dit för att slå ut dem, säger Forsberg.