Stökiga scener efter derbyt i London

Det var stökiga scener efter Arsenals 2–0-seger i derbyt mot Tottenham.

Direkt efter slutvisslan försökte en hemmasupporter hoppa in på planen – och måttade en spark mot Aaron Ramsdale.

– Det är skönt att det inte gick illa, säger Arsenalmålvakten i Viaplays sändning.

Hugo Lloris var illa ute med spelet med fötterna redan under de första minuterna av derbyt mellan Tottenham och Arsenal. Han höll på att ställa till det för sig och sina lagkamrater när han pressades av Arsenals offensiva spelare, men lyckades till slut reda ut situationen.

Efter en kvarts spel stod han för ännu ett svajigt ingripande. Och den här gången blev utfallet desto mer olyckligt för Tottenham.

Arsenals Bukayo Saka drev fram på högerkanten, avancerade in i straffområdet och utmanade Tottenhams vänsterback Ryan Sessegnon. Saka slog sedan ett inlägg som touchade Sessegnon och gick rakt mot Tottenhams målvakt Hugo Lloris.

Lloris skulle bara boxa bort bollen, men träffade fel och styrde i stället in bollen i eget mål.

Arsenal vann derbyt mot Tottenham

Senare i första halvlek gjorde Martin Ödegaard 2-0 för Arsenal med ett vackert distansskott.

Arsenal var det klart bättre laget i första halvlek och var närmre ett tredje mål än Tottenham var en reducering.

I andra halvlek jämnades spelet ut, men Tottenham lyckades inte spräcka Arsenals nolla och Gunners vann det prestigefyllda derbyt med 2-0.

I och med segern drygar Arsenal ut sin serieledning i Premier League. Efter 18 omgångar har Mikel Artetas lag spelat ihop 47 poäng, åtta fler än tvåan Manchester City.

Tottenham är fortsatt femma i tabellen med fem poäng upp till Manchester United på den fjärde och sista Champions League-platsen.