Djurgårdens mardröm – femte raka förlusten

Den tilltänkta återkomsten till SHL börjar framstå som allt mer avlägsen.

Mot Bik Karlskoga föll Djurgården i hockeyallsvenskan för femte matchen i följd.

– Vi hittade igen en väg att förlora, säger tränaren Johan Garpenlöv efter ett nytt nederlag på straffar.

Djurgården som spelade i SHL förra året och är topptippade i hockeyallsvenskan den här säsongen varit inne i en tung period. Inför matchen mot Karlskoga hade Stockholmarna förlorat fyra raka matcher.

Och det blev en femte.

Karlskoga vann efter att Jesper Kokkonen avgjort straffläggningen med en kylig dragning.

Karlskoga började även matchen bäst.

”Slarvigt” recenserade C Mores expert Mikael ”Daggen” Eriksson Djurgårdens försvarsspel tio minuter in i den första perioden.

Och slarvet skulle både fortsätta och straffa sig. För sex minuter in i den andra perioden låg Djurgården under med 2-0 efter två pucktapp.

Men kort efter 2-0 reducerade Djurgården till 2-1 i powerplay genom Noah Östlund som representerade Sverige i JVM.

Och Östlund gjorde ytterligare ett mål i matchen som slutade 3–3 efter ordinarie tid och gick till straffar. Och där avgjorde Jesper Kokkonen för Karlskoga.

Djurgården har fortfarande inte vunnit 2023 och ligger femma i tabellen.