Messi skadad – missar matchen mot Peru

Lionel Messi spelar inte Argentinas tredje och avslutande gruppspelsmatch mot Peru i Copa America.

Argentina är världens bästa landslag. Mycket tack vare legendariske anfallsstjärnan Lionel Messi som lett sin nation till seger i både Copa América och VM.

Årets upplaga av den sydamerikanska turneringen går i USA och Argentina har inlett starkt med två segrar på lika många matcher – och är redan klart för slutspel inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Peru.

Där får klara sig utan Messi då 37-åringen har skadat sig.

Förutom Messi kommer Argentina även sakna sin förbundskapten Lionel Scaloni mot Peru. Han har blivit avstängd i nästa match för att ha skickat ut sitt lag för sent till andra halvlek i matchen mot Chile.

Här är den okände skyttekungen i EM

Få svenskar kände till honom inför EM.

Nu leder Georges Mikautadze, 23, mästerskapets skytteliga efter gruppspelet.

Inför EM tog de flesta för givet att Napoli-spelaren Chvitja Kvaratschelia skulle bli Georgiens nyckelspelare.

Och visst har han varit det, men det är anfallskollegan Georges Mikautadze som har gjort flest poäng – tre mål och en assist.

När Mikautadze satte sin straff mot Portugal blev han den nionde spelaren i historien som gjort mål i alla de tre gruppspelsmatcherna i ett EM-slutspel. En skara spelare som bland annat består av Michael Platini, Ruud van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo.

Att straffen gick i mål innebar också att Mikautadze har satt sina 20 senaste straffar.

På söndag spelar Georgien åttondelsfinal mot Spanien.

Belgiska spelarna utbuade

Det rådde ordentligt missnöje på de belgiska läktarna efter 0–0 mot Ukraina.

Spelare slog ut med armarna och flydde ner i omklädningsrummet.

Visselorkanen fortsatte i flera minuter – något som fick mittbacken Jan Vertonghen att slå ut med armarna mot läktaren. Kevin de Bruyne ingrep och skickade bort samtliga spelare som tänkte tacka publiken.

”Det var scener utan motstycke”, skriver belgisk media.

Belgiens förbundskapten Domenico Tedesco säger att publikens missnöje kom något oväntat för många i truppen.

Lionel Messi spelade skadad – och sjuk

Argentina är klara för kvartsfinal i Sydamerikanska mästerskapen.

Inhopparen Lautaro Martínez gjorde det enda målet i mötet med Chile, tack vare en hörna signerad Lionel Messi i 88:e minuten.

Argentina var det spelförande laget och producerade totalt 21 skott, men fick kämpa med att få in bollen. Messi, som fyllde 37 år i måndags, visade sina färdigheter när han flera gånger körde slalom mellan Chiles försvarare till de 81 000 åskådarnas förtjusning i arenan Metlife Stadium i New Jersey.

– Jag kände ett obehag i den högra lårmuskeln i början av matchen. Det var lite stramt och inte lika lätt som det borde varit. Jag klarade likväl att slutföra matchen, säger Messi, men ger sedan oroande besked för de argentinska supportrarna.

– Vi får se hur det går i fortsättningen.

Inte nog med att superstjärnan spelade skadad. Messi berättade också att han inte kände sig helt kry. Under dagarna inför matchen hade han ont i halsen och feber.

Italien kvitterade sent – vidare i EM

Luka Modrić, 38, såg ut att ha skjutit Kroatien till åttondelsfinal.

Men Italien kvitterade – i den 98:e minuten.

– Ibland är fotbollen brutal, säger Modrić efteråt.

29-årige Lazioanfallaren och inhopparen Mattia Zaccagni satte 1–1-målet i den 98:e matchminuten.

Den 22-årige Bolognamittbacken var den som drev upp bollen i planen när Italien frenetiskt jagade kvittering i slutet på matchen. Calafiori spelade ut bollen till vänster och Zaccagni skruvade snyggt in den med högern bakom en förtvivlad Dominik Livakovic i det kroatiska målet.

Kroatien var bara sekunder från att säkra en plats i åttondelsfinalen i mötet med Italien. Efter en mållös första halvlek fick Kroatien straff i början av andra sedan Davide Frattesi fått bollen på handen i Italiens straffområde och kroaterna tilldömts straffen efter videogranskning.

Lagkapten Luka Modric klev fram och slog en lågt slagen straff som Gianluigi Donnarumma räddade vid sin vänstra stolpe. Men bara 32 sekunder efter straffmissen fick 38-årige Modric sin revansch när han sköt 1–0 på det efterföljande anfallet sedan Donnarumma först räddat avslutet från Ante Budimir men släppt en retur som Modric satte.

Modric blev sedan utbytt och såg Italiens sena kvittering från sidlinjen. För Italien väntar härnäst Schweiz i åttondelsfinalen i Berlin på lördag.

Danmark straffas av Uefa efter banderoll

Det var i Danmarks senaste match mot England som en banderoll med orden ”Fuck Uefa” dök upp på den danska sektionen av läktaren.

Budskapet går emot Uefas regelverk och har nu gjort att det danska fotbollsförbundet fått böter på 10 000 euro, motsvarande runt 112 000 svenska kronor.

Till danska TV2 säger Erik Brøgger Rasmussen att han inte vill begränsa fansens yttrandefrihet, men att de måste förhålla sig till Uefas regler.

Förbundet kommer att betala boten i ett första skede. Men parallellt jobbar man med att identifiera personerna bakom banderollen.

Tidigare har Albanien och Serbien straffats av Uefa på grund av banderoller.

Danmark behöver vinna morgondagens match mot Serbien för att med säkerhet gå vidare till åttondelsfinal. Oavgjort kan räcka om andra resultat går dansk väg.

Polen utslaget ur EM – efter ny förlust

Noll poäng och sist i gruppen.

Nu är Polen utslaget ur EM – som första lag i turneringen.

På midsommarafton föll de på nytt – mot Österrike med 3–1.

Efter 45 minuter stod det 1–1, men när Christoph Baumgartner pricksköt in ledningsmålet efter dryga timmen kollapsade polackerna. Tio minuter senare blev Marcel Sabitzer fälld i straffområdet och Marko Arnautovic kunde placera in avgörandet.

– Vi har hög potential men det finns mycket att utveckla och visa det. I turneringar som EM måste man vinna matcher. Vi gjorde inte det i dag och det gör ont. Men jag tror att vi har potentialen att åstadkomma stora saker. Men tyvärr inte i dag. Vi har en match kvar och vi kommer att ge allt, säger Adam Buksa.

Rodri bröt mot nya direktiven – stängs av

Rodri struntade i Uefas direktiv.

Nu stängs han av i sista gruppspelsmatchen.

I den första halvleken var han framme hos huvuddomare Slavko Vincic för att diskutera hur Federico Chiesa inte kunde varnats i samband med en duell med Marc Cucurella.

Det resulterade i stället i att han själv fick syna det gula kortet .

Inte heller Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma slapp undan – trots att han är lagkapten.

Sverige sjunker på världsrankningen

Fifa har precis släppt den nya världsrankningen för herrlandslagen. Etta är fortsatt världsmästarna från 2022, Argentina – som i natt premiärspelar i Copa America.

Sverige har missat två raka mästerskap (VM 2022 och EM 2024) och har åkt ur till Nations Leagues C-division. Det gör att Sverige nu tappar ytterligare en plats, till 28:e.

Före hittas nationer som Iran, Australien och Ungern.

Så lågt har inte Sverige rankats sedan juni 2017 då man låg på 34:e plats.

Tappet kan förklaras av att Blågult missat både EM i Tyskland och VM i Qatar.

Portugal vann efter jättedrama i EM

Portugal hade stora problem mot Tjeckien i fotbolls-EM – inte förrän på tilläggstid kunde inbytte Francisco Conceicao ordna segern för portugiserna.

Stjärnan Cristiano Ronaldo blev samtidigt historisk som den förste att spela i sex Europamästerskap.

När Cristiano Ronaldo klev ut på planen i Leipzig skrevs historia.

Men Ronaldo och Portugal var på väg mot en rejäl missräkning mot Tjeckien.

Portugal styrde det mesta i matchen. Det vaskades fram några lägen, där Rafael Leao var närmast i första halvlek när han var någon centimeter från att kunna styra in bollen i nät.

I stället gav Tjeckien portugiserna en rejäl kalldusch. Tjeckien hade knappt haft ett läge när Lukas Provod drog till utanför straffområdet och satte 1–0 i den 62:a minuten.

Men Portugal skulle kvittera, med stor tjeckisk hjälp.

Nuno Mendes nickade bollen mot målvakten Jindrich Stanek som skickade ut den rakt på Robin Hranac – och vidare in i mål.

Till slut kom avgörandet i den 92:a minuten.

Strax före tilläggstid hade Ronaldo nickat i stolpen varpå Diogo Jota satte returen och Portugal såg ut att gå mot seger. Men Ronaldo bedömdes vara offside och 1–1 stod sig.

Men när klockan hade tickat över 90 minuter klev inhopparen Francisco Conceicao fram och satte slutresultatet 2–1.